top of page
Nyttårsblues med Eric Slim Zahl & The South West Swingers

 

Nyttårsblues 2018 – Sjøhusene i Stavanger – 13. januar kl. 20:00

For 11. gang arrangerer vi i Eric Slim Zahl & the South West Swingers Nyttårsblues på Sjøhusene i Stavanger, og vi gleder oss stort til 13. januar 2016 og dette arrangementet som har rukket å bli en flott årlig tradisjon.

Den andre lørdagen i januar hvert år inviterer vi til festaften i blues, 50s rock 'n roll og boogie på Sjøhusene i Stavanger - et lokale hvor den lokale musikkhistorien "sitter i veggene" - stedet for de store anledninger. 

Også denne gangen har vi fått med oss noen fantastiske gjesteartister!

 

SISTER SUZIE (UK)
Utrolig kul blues-/rockabillyvokalist fra England. I Norge er Sister Suzie et ubeskrevet blad for mange, men i London er hun et relativt kjent ansikt i blueskretser. Sister Suzie er blant annet fast innslag på Nyttårsaften på ”juke jointen” Ain´t Nothin´ But... i den engelske hovedstaden, et arrangement hun har frontet i mange år. Det er sikkert mange av dere som har besøkt nettopp Ain´t Nothing But... i Kingly Street.

I tillegg blir også Sister Suzie booket til klubber og festivaler i og utenfor Storbrittannia, noe vi skjønner veldig godt! Det skal bli utrolig gøy å endelig få Sister Suzie til Norge!

”A little lady with a big voice. You can´t help but smile and tap your feet to her explosive mixture of rhythm and blues”

 

YouTube Sister Suzie (Knock Knock/Sister Suzie):
https://www.youtube.com/watch?v=Lks56dwlBBA

 

DOUG WOOLVERTON (US)
Da Eric Slim Zahl & the South West Swingers spilte i Memphis i 2016, fikk vi muligheten til å høre og oppleve denne fantastiske trompetisten fra USA. Vi fikk fullstendig ”hakeslepp” av tonevalget og trompetspillet hans, her snakker vi virkelig en artist i verdensklasse!

Doug er en hyppig benyttet trompetist, og spilte nylig i BB King-tributen på Notodden i 2016, hvor han var en del av blåserrekken. Et raskt søk på internett avslørte fort at Doug har spilt og spiller med en rekke kjente (blues)artister som blant annet Aretha Franklin, Warren Haynes, Gov't Mule, John Scofield, Roomful of Blues, Jerry Jemmott, Bernard Purdie, Delbert McClinton, Victor Wainwright, James Cotton, Tab Benoit – ja, dere skjønner!

Doug blir en del av blåserrekken sammen med den fantastiske saksofonisten og vår gode venn Kåre Kolve (Åge Aleksandersen, Dance With A Stranger, Lava, Mambo Companeros), samt at vi håper å lokke Doug fram på scenekanten for å gjenskape noe av magien fra Memphis.

 

YouTube Doug Woolverton (A Tribute To Miles Davis/Doug Woolverton Promo):
https://www.youtube.com/watch?v=PmHIPyB_ML8

 

GUY SMEETS (NL)
Vi gleder oss noe helt enormt til å spille sammen med denne fantastiske gitaristen fra Nederland! Vi møtte Guy under European Blues Challenge i Torrita di Siena, Italia - og han "slo oss rett i bakken" med sitt gnistrende gitarspill.

Siden vårt første møte, har Guy Smeets begynt å ta det europeiske bluesmarkedet med storm, og flere og flere festivaler og klubber har fått øynene opp for denne hedersmannen. Han har sitt daglige virke i Phil Bee Blues Band, Colonel Jetski og sitt eget Guy Smeets Blues Band, og blir rett som det er invitert opp på scenen med blueskanoner som kompisen Ben Poole og gitarfenomenet Henrik Freischlader.

Vi spår verdensherredømme for Guy Smeets og hans gitarspill. Ingen ulempe at han også er verdens mest jordnære og hyggelige kar. Dette blir rett og slett utrolig gøy, reis dere for Guy Smeets!

 

YouTube Guy Smeets (Gravity – John Mayer/Phil B. Blues Band):
https://www.youtube.com/watch?v=IZKGSqhK0ng

 

JOLLY JUMPER & BIG MOE
Med over 20 år som duo, er Jolly Jumper & Big Moe godt kjent for de fleste i den norske bluesmiljøet. Rotekte akustisk blues, deilig!

Jolly Jumper & Big Moe hedrer bluestradisjonene fra 20-, 30- og 40-tallet, respektfullt, men også humoristisk, og derfor er det bare å glede seg til Jolly Jumper & Big Moe ”sparker i gang” NYTTÅRSBLUES denne gangen.

Den musikalske merittlisten til Jolly Jumper & Big Moe er like lang som den er heftig, og duoen har turnert England, Frankrike, Sveits, Tyskland, Hellas og andre land, i tillegg til Norge og Norden, gjennom sin lange musikalske karriere.

 

YouYube Jolly Jumper & Big Moe:
https://www.youtube.com/watch?v=s5-jyU9w8b4

 

Vi gleder oss vanvittig – hjertelig velkommen til Nyttårsblues 2018!

 

Victoria Hotelhar vært vår samarbeidspartner i flere år, og også i år møtes vi på Victoria Hotel både fredag og lørdag i forbindelse med NYTTÅRSBLUES. Victoria Hotel er det nærmeste hotellet, 60 meter unna Sjøhusene i Stavanger hvor konserten holdes.
Du kan bestille rom på:

Telefon 51 86 70 00
eller e-post:  victoria@victoria-hotel.no

- oppgi ”NYTTÅRSBLUES PUBLIKUM” ved bestilling for rabatterte bluespriser.

 

bottom of page